V petek, 15. septembra 2023, je v dopoldanskem času pri partizanski bolnici Zima potekala slovesnost v počastitev ljudi, ki so v času vojne vihre kljub vsem nevarnostim nesebično skrbeli za bolne in ranjene.

Do prizorišča prireditve smo se vsi razredi podružnice v sklopu športnega dne odpravili peš. Po poti smo premagovali naravne ovire in opazovali naravo, ki se že počasi, a neutrudno barva v jesensko preobleko.

Na prireditvenem prostoru smo se zbrali skupaj z učenci OŠ Dramlje in OŠ Ljubečna. V programu dogodka, ki sta ga organizirala Združenje borcev za vrednote NOB Šentjur in Združenje borcev za vrednote NOB Celje, smo sodelovale vse tri prisotne šole ter številni govorniki. Vsi naši učenci so zapeli refren šolske himne, tretješolci pa so skupaj s harmonikarjem Franom odplesali venček ljudskih plesov.  S svojo igrivostjo in preprostostjo so poželi bučen aplavz.  

Po zasluženi malici ter igri na travniku, smo se odpravili nazaj proti šoli. Utrujeni, a polni novih vtisov, smo obljubili, da drugo leto, ko bo spominski dogodek že četrtič na sporedu, spet pridemo.  

Dostopnost