V petek, 20. 9. 2024, smo se učenci in učenke POŠ Blagovna v sklopu športnega in kulturnega dne ob sončnih žarkih peš odpravili do partizanske bolnice Zima, kjer smo se udeležili spominske slovesnosti v počastitev ljudi, ki so v času vojne kljub vsem nevarnostim, ki so jim pretile, nesebično skrbeli za ranjene in bolne ljudi.

Na obrobju gozda smo se zbrali učenci naslednjih OŠ: OŠ Dramlje, OŠ Ljubečna, OŠ Franja Malgaja Šentjur in naše šole, POŠ Blagovna. V programu, ki sta ga organizirala Združenje borcev za vrednote NOB Šentjur in Združenje borcev za vrednote NOB Celje, smo sodelovale vse prisotne šole in ostali govorci. Naši četrtošolci so ob spremljavi harmonikaša Frana Obreze, šestošolca z OŠ Franja Malgaja Šentjur, pod mentorstvom učiteljice Janje, nastopili s folklorno točko. Zaradi svoje igrivosti in preprostosti so na obraze gledalcev pričarali številne nasmehe.

Po končani prireditvi smo si ogledali tudi bolnico Zimo. Utrujeni, a polni novega znanja smo se odpravili nazaj proti šoli.

Mentorici in vsem nastopajočim še enkrat čestitamo.

Dostopnost