Prehranske navade, ki se oblikujejo v otroštvu in mladostništvu, vplivajo na način prehranjevanja in tudi na zdravje v kasnejših življenjskih obdobjih in večina nas ve, da se dober dan začne z zdravim zajtrkom.

Tudi na OŠ Blagovna smo tokrat vsi začeli z njim. Že sedmo leto po vrsti smo sodelovali v projektu » Tradicionalni slovenski zajtrk«, ki je tudi letos eden izmed osrednjih dogodkov  DNEVA SLOVENSKE HRANE. Le-ta poteka vsako leto tretji petek v mesecu novembru, tokrat 16. novembra. Slovenski  tradicionalni zajtrk sestavljajo: kruh, mleko, maslo, med in jabolka.

V učilnicah so učenci skupaj z učiteljicami najprej spregovorili o tradicionalnem slovenskem zajtrku, pomenu biološko pridelane hrane ter izvedli še druge aktivnosti. Drugošolci so izdelali čebelice, četrtošolci pa naslikali čebelnjake. Dan smo strnili s Slakovo pesmijo Čebelar.

Petra Artnak

VIDEO utrinek…klikni

Share on Facebook