Kako dobimo moko? Iz česa je kruh? Kako spečemo dobre in ob enem zdrave piškote? Na vsa zastavljena vprašanja nam je odgovorila prostovoljka Tanja Gobec iz zavoda Etno-eko, ki smo jo drugošolci gostili v okviru projekta Drobtinica. Ga. Tanja je tudi idejni vodja znamke Ognjene dobrote, kjer iz  zdravih mok, pripravlja slastna peciva. Eno od njih smo pripravili tudi mi.

Zrnje domače pire smo najprej zmleli v ročnem mlinčku in si tako pripravili moko za naše piškote. Kaj vse smo jim dodali naj ostane naša kuharska skrivnost. Izdamo vam le to, da v njih ni pecilnega praška, jajc, niti belega sladkorja. Gnetli smo in oblikovali piškote in kaj kmalu je iz pečice že omamno dišalo. Da smo hitreje dočakali hlajenje sveže pečenih dobrot, smo  z voščenkami poslikali naše ustvarjanje.

Čoko piškotki so bili res odlični. Spoznali smo, da je priprava sladic lahko ob enem zdrava, dietna in še dobra. Pa saj ni čudno, držali smo se slogana naše gostje »z rokami narejeno, z dušo zasoljeno«.

Pa dober tek!

 

Petra Artnak

Share on Facebook